Muğla’nın il oluşunun 100. Yılı dolayısıyla Ak Parti Muğla milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden tarafından başlatılan 100. Yıla 100 proje çalışması kapsamında 3. Çalıştay STK’larla Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Eğitim ve Hizmet Binası Derviş Günday Toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, Muğla Millet Vekilleri Ali BOĞA, Yüksel ÖZDEN ile Ulaştırma Bakanlığı Bakan Danışmanı Sami KABAS, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Baş Proje Direktörü İsmail ERŞAHİN, Muğla Esnaf ve Sanatkârları Birliği ve Oda Başkanları, Muğla, Bodrum, Marmaris, Milas, Fethiye Ticaret Odaları Başkanları, Muğla Ticaret

Borsası, Fethiye, Marmaris ve Bodrum Deniz Ticaret Odaları, Müsiad, Muğla Mermerciler Derneği, Muğla Genç İşadamları Derneği, Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği, Alabalık Yetiştiricileri Birliği, Arı Üreticileri Birliği, Süt Üreticileri Birlikleri, Besiad, Fetiad, Milas Giad, Marmaris Giad, Bogiad, Ziraat Odası, Emlak Müşavirleri Odası, Güney Ege Otelcileri Birliği, Fethiye Otelciler Derneği, Bodrum Otelciler Birliği, Muğla 2000 Derneği, Tursab Bölge Yönetim Kurulları Başkanlarının yer aldığı 60 civarında Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve Bölgesel Haber direktörleri ile bazı Kamu Kurumu İl Müdürleri katıldı.

Açılış konuşması yapan Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduğunu, bu toplantının Muğla için çok verimli geçeceğine inandığını ve Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak hazır olan projelerimizle 100.yılda 100 projeye destek vereceğini söyledi.

Daha sonra söz alan Ak Parti Muğla milletvekili Ali Boğa toplantının amacına ulaşması için “Muğla’nın 100. Yılı’nı ivme kabul ederek Muğla’nın yaşam seviyesini yükseltmek için, tüm Muğlalılar yönetimi ele alacak ve nasıl bir gelecek istediğini belirleyecek. Nasıl teknede alınan kararlar Kaptanı, tayfayı ve yolcuları ilgilendiriyor ise, İlimiz ile ilgili alınacak kararlarda hepimizi ilgilendirir, Buna duyarsız kalamayız. Bu bizim 3. çalıştayımız. Bizim proje sorunumuz yok. Projeler destek sorunumuz var. Biz projelere Ankara’dan destekten çok Muğlalıdan destek bekliyoruz.” Dedi.

Daha sonra konuşan Ak Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden şunları söyledi: ‘’Daha çok ekonomik değer üretmek üzere kurulmuş STK larımız burada. Asıl olan Muğla’nın birlikte hareket etmesi ve kendi kaynaklarını harekete geçirmesidir. Müteşebbisler birlikte hareket etmediği müddetçe gerçek ve verimli üretim yapmamız mümkün değildir. Genellikle sunulan teklifler fikir ağırlıklıdır. Bunların projeye dönüşmesi gerekmektedir ‘’ dedi.

Daha sonra tek tek söz alan STK temsilcileri hazırladıkları projeleri özetlediler. Tüm sivil toplum kuruluşları birbirinden önemli projeleri görücüye çıkardılar.
100 projenin konuşuluyor bile olması ve hele bunun partiler üstü olarak Muğlalılık bilinciyle yapılmasının büyük heyecan verici olduğunu söyleyen STK temsilcileri, bu projelerin daha kalıcı olması için Muğla’nın Stratejik planının, master planının yapılması gerektiğini vurguladılar.
Çalışmanın sekteye uğramaması için herkesin olağanüstü gayret göstermesini gerektiğini özellikle vurgulayan konuşmacılar projelerin özellikle kıyısal ve kırsal arasındaki farkı da gidermeye yönelik olması gerektiğini vurguladılar.