21.06.2005 tarihinde çıkan 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Kanunu ile Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Yönetmeliğine göre, Sicil işlemleri sadece Sicil müdürlüklerince yürütülmekte olup, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü AYYILDIZ ve Yönetim Kurulu üyeleri, üyelerine hizmet sunabilmek için 10 yıl önce başlattığı “İlçelerde Sicil ve Danışmanlık Hizmetine” bir yenisini daha ekledi.

Birlik Yönetim Kurulu tarafından onaylanarak, 26 Ocak 2015 Pazartesi günü itibariyle Kavaklıdere Esnaf ve Sanatkârlar Odası Hizmet Binasında, Esnaf Sicil ve Danışmanlık Hizmeti verilmeye başlandı.

Esnaf Sicil ve Danışmanlık Hizmetinin başlamasından dolayı Kavaklıdere de bulunan Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü AYYILDIZ, “Kavaklıdere ilçesinde faaliyet sürdüren Esnaf ve Sanatkârlarımızın, mal sahibi şoför esnafımıza bu hizmeti sunmaktan dolayı çok mutluyuz. Biliyorsunuz ki, Türkiye’de sadece ilçelerinde sicil hizmetini veren Birlik Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’dir. Son olarak Kavaklıdere ilçemizde de Esnaf Sicil ve Danışmanlık Hizmeti vermeye başlayınca, Sicil hizmeti veremediğimiz hiç bir ilçe kalmadı. Biz hizmet vermek için buradayız. Bize burada Hizmet verebilmemizi sağlayan Kavaklıdere Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet ÖZTÜRK’e, Kavaklıdere Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nüsret BİLGİN’e ve Kavaklıdere Tuhafiyeciler Konfeksiyoncular ve Seyyar Satıcılar Esnaf Odası Başkanı Muammer YILDIRIM’a, Birlik Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerim adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sicil işlemi yaptırmak isteyen Esnaf ve Sanatkârların sorunlarını dinleyen Başkan AYYILDIZ, Kavaklıdere de bulunan Odalarımızı tek tek ziyaret etti.