MUĞLA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANIMIZ SAYIN ŞÜKRÜ AYYILDIZ, BAŞKAN VEKİLİMİZ SAYIN HÜSAMETTİN KARAŞAHİN, YÖNETİM VE DENETİM KURULU ÜYELERİMİZ İLE BİRLİKTE, 15 TEMMUZ 2016 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN DARBE GİRİŞİMİ HAKKINDA, TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLAR KONFEDERASYONUNA BAĞLI 82 BİRLİK BAŞKANININ ORTAK BASIN BİLDİRİSİNİ, BAŞKANLIK MAKAMINDA KAMU OYUNA DUYURDULAR.

Basın Bildirisi;

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve beraberliğini açıkça tehdit eden 15 temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi karşısında, Ahilik gelenek ve kültüründen gelen her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte 20 milyonluk bir büyük camiayı temsil eden Esnaf ve Sanatkarlarımız hiç düşünmeden canları pahasına cesaret ve kararlılıkla dimdik ayakta durmuştur.

Ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşlarımızın sokaklara ve meydanlara korkusuzca ve cesaretle çıkarak demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye sahip çıkmaları bugün olduğu gibi geleceğimizin de en büyük teminatıdır.

Demokrasiyi sahiplenme noktasında Esnaf ve Sanatkarlarımız her zaman olduğu gibi tek vücut halinde sarsılmaz bir irade ile görünmez bütünlü huzur ve güvenliği için daima devletimizin ve milletimizin yanında yer alacaktır.

Hiç kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti demokrasiye ve Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı kalarak tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet olarak ebediyete kadar varlığını sürdürecektir.

Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu menfur darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik kuvvetlerimize ve demokrasiye bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı ve sabır diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Şükrü AYYILDIZ
Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı
Yönetim ve Denetim Kurulu adında