29. Ahilik Haftası Muğla’da kutlanmaya devam ediyor.

Muğla Valiliği önünden Büyükşehir Belediyesi Mehteran eşliğinde, İl Kutlama Komitesi, Birliğimize Bağlı Oda Başkanları ve çok sayıda halkın katılımıyla tören alanına hareket edildi

Muğla İnsan Hakları Parkında düzenlenen törene;Muğla Vali Yardımcısı Sayın Fethi ÖZDEMİR, Muğla Vali Yardımcısı Sayın Halit DEVECİ, Menteşe Kaymakamı Sayın Zeki ARSLAN, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Cumhur ÇOBAN, Menteşe Belediye Başkanı Sayın Bahattin GÜMÜŞ, Muğla İl Ticaret Müdürü Mehmet DEMİRTAŞ, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sayın Azim ÇETİN, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Sayın Mustafa ERCAN ve Mehmet DİŞÇİGİL, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Şükrü AYYILDIZ, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerimiz, Oda Başkanlarımız, İl Müdürleri, Meslek Örgütlerinin Başkanları ve Temsilcileri, Muhtarlar, Çeşitli Daire Başkanları, çok sayıda Esnaf ve Sanatkarlarımız ve halk katıldı.

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sayın Şükrü AYYILDIZ, Günün anlam önemini belirten, Ahilik Haftası ve Esnaf bayramı hakkında bilgi verdikten sonra, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram AKÇA Ahiliğin tarihi hakkında bilgi verdi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Cumhur ÇOBAN, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Vali Yardımcımız öncülüğünde, kutlama komitesi tarafından, 1984 yılından bu yana Marmaris ilçesinde apart-otel ve restaurant işletmecisi olarak esnaflığını sürdüren Sayın Hüdaverdi ERÖZ’e Yılın Ahisi ödülü takdim edilip Kaftan giydirildi.

Ardından Üstün hizmette bulunan Esnaf ve Sanatkarlarımız olan Mehmet GÖKLER, Selçuk BAYKARA, Muammer YILDIRIM, Mustafa MERMİ, Metin ÇELİK ve Mustafa TEPE’ye Protokol tarafından plaketler takdim edildi.

Günün anlam ve önemine ilişkin berberlik, kuaförlük, dokumacılık, terzilik, ayakkabıcılık, yorgancılık ve süpürgecilik mesleklerinde yapılan gösterinin ardından Ahilik Pilavı, Keşkek ve Ayran ikram edildi.