5.Ahilik Haftası Kültür Etkinliği kutlamaları 17-22 Eylül 2012 tarihleri arasında Muğla ilimizde de kutlandı.

Çok sayıda Esnaf ve Sanatkarların katıldığı törende Muğla ESOB Başkanı Şükrü AYYILDIZ, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent KARAKUŞ, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman ÖLMEZ ve Sanayi Ticaret İl Müdürü Haydar ÖKTEN’den oluşan komitenin Şadırvan mevkiinden yürüyüşü ile başlayıp Muğla Valisi Sayın Fatih ŞAHİN’e ziyareti ile devam etti. Atatürk anıtı önünde yapılan çelenk törenine istinaden 1 dakikalık saygı duruşu bulunulup, akabinde İstiklal Marşı okundu.

Komitenin tören alanına yürüyüşü ile devam eden etkinlikte konuşan Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali BARIŞ Ahilik Kültürünü hakkında bilgilendirme yaptı.

Muğla ESOB Başkanı Sayın AYYILDIZ, gelenek ve göreneklere sevgiyi, saygıyı gençlere aşılayabilme çabası içinde oldukları dile getirip  “Muğla İlinde kutlanmaya devam eden 5.Ahilik Haftası tüm esnafımıza, Muğlamıza ve ülkemize kutlu olsun” dedi.

Sayın Vali Yardımcısı Ahmet Ali BARIŞ’ın törende yılın ahisi olan Marmaris ilçesinden 38 yıllık yorgancılık esnaflığı yapan Arif HARMANCI’ya kaftan giydirip, ahilik beratı vermesinin ardından, Protokol tarafından uzun yıllar hizmet sağlamış bazı esnaf ve sanatkarlara plaket verilmesi ile devam etti. Ahilik Haftası töreni keşkek, pilavı ve ayran ikramı ile sona erdi