2.Ahilik Haftası Kültür Etkinliği kutlamaları 12-18 Ekim 2009 tarihleri arasında Muğla ilimizde de kutlandı.

Çok sayıda Esnaf ve Sanatkarların katıldığı törende Muğla ESOB Başkanı Şükrü AYYILDIZ, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent KARAKUŞ ve Sanayi Ticaret İl Müdürü Haydar ÖKTEN’den oluşan komitenin Şadırvan mevkiinden yürüyüşü ile başlayıp Muğla Valisi Sayın Dr. Ahmet ALTIPARMAK’a makamında ziyareti ile devam etti. Atatürk anıtı önünde konulan çelenk törenine istinaden 1 dakikalık saygı duruşu bulunulup, akabinde İstiklal Marşı okundu.

Komitenin tören alanına yürüyüşü ile devam eden etkinliğe Muğla Valisi Sayın Dr. Ahmet ALTIPARMAK, Vali Yardımcıları Sayın Mestan YAYMAN, Rıfat ATA ve Faruk Nemci KURT, Muğla Belediye Başkanı Osman GÜRÜN, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener OKTİK, Muğla İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin KÖRPE, Muğla Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Salih KARATAŞ, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent KARAKUŞ ve Muğla ESOB Başkanı Şükrü AYYILDIZ ile Sivil toplum Kuruluşları temsilcileri, Mesleki Eğitim Okulu öğrencileri ve çok sayıda Esnaf ve Sanatkarın katıldığı törende konuşma yapan, Sayın Valimiz Ahmet ALTIPARMAK Ahilik Kültürünün başlangıcını ve önemine değindi.

Muğla ESOB Başkanı Sayın AYYILDIZ, geçmişteki Ahilik Teşkilatının günümüzdeki Esnaf ve Sanatkarlar Odaları gibi olduğunu belirterek, ahiliğin topluma olumlu yansımaların olacağına değinip “İlimizde kutlamaya başladığımız 2.Ahilik Haftası tüm esnafımıza, Muğlamıza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Sayın Valimizin törende yılın ahisine ahilik beratı vermesinin ardından, İl Kutlama Komitesi tarafından uzun yıllar hizmet sağlamış En iyi ve Örnek Esnaf ve Sanatkarlara plaket verilmesi ile devam etti. Muğla Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası tarafından yöresel giysilerle sunulan gösterinin ardından Ahilik Haftası töreni keşkek, pilavı ve ayran ikramı ile sona erdi