Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile KOSGEB Muğla Hizmet Merkezi İl Müdürlüğü’nün iş birliğinde, girişimcilik ruhunun geliştirilmesi amacıyla düzenlenen 70 saatlik 2. KOSGEB Girişimcilik Eğitiminı tamamlayan 27  kursiyer, sertifikalarını törenle aldı.

Seydikemer Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen sertifika törenine, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Turhan ve Mustafa Karakuş, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Başkan vekili Hüsamettin Karaşahin, Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun Sağır, Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Hadi Çakıroğlu, KOSGEB Hizmet Merkezi İl Müdürlüğü Kobi Uzmanı Aykut Bütün ve kursiyerler katıldı.

Kurslara ilişkin bilgi veren Muğla ESOB Başkanı AYYILDIZ, “Ben Harun Sağır başkanı sizlerin huzurunda bir kere daha kutlamak istiyorum. Burada yeni kurulmuş bir oda olmasına rağmen, çok kısa bir zamanda büyük hizmetler vermekte. Amaç bu eğitimlerin bilinçli olarak verilmesi ve bilinçli esnaf yetiştirilmesidir. Bu sertifikaların 2 yıl geçerliliği vardır. Bu 2 yıl süre zarfı içerisinde yapacak olduğunuz projeler ile birlikte KOSGEB’e müracaat etmeniz gerekmektedir. Proje  olarak, özellikle el emeği olan projelerin %100 destek aldığını söyleyebilirim. 30.000 TL ye kadar geri ödemesiz, 70.000 TL ye kadar geri ödemeli Yeni Girişimci desteğinden faydalanabilmeniz için önce kafanızdaki hangi mesleği, hangi işi yapacağınızı güzelce hayal edin. Onun başarısına inandıktan sonra gidin vergi mükellefi olun. Vergi mükellefi olduktan sonra bir proje üretin ve KOSGEB’e başvurun. Bu  destekten faydalanmak isteyen tüm esnaf adaylarını da kurslar için Odalarımıza müracaat etmelerini bekliyoruz.” dedi.