EKMEK FİYATINDAKİ ARTIŞ TALEBİ KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLDÜ.

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimiz Başkanlığınca, son günlerde ekmek ve ekmek türü üretimi yapan fırıncı esnafımızın Odalarımız Başkanlıklarına yapmış olduğu fiyat artış talebini görüşmek üzere, Muğla İl Ticaret Müdürlüğümüz, Muğla İl Tarım Müdürlüğümüz, Birliğimize bağlı 13 Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığımız, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile 13 ilçe Belediye Başkanlıklarına bağlı Zabıta Müdürlüklerinden oluşan komisyon kurularak görüşüldü.

YASA GEREĞİNCE EKMEK FİYATINDAKİ ARTIŞ TALEBİ FIRINCI ESNAFIMIZ TARAFINDAN BAĞLI BULUNDUKLARI ODALARINA YAPILIR. ODALARDA ÜST YAZI İLE BU MÜRACAATLARİ ÜST KURULUŞLARI OLAN BİRLİKLERE BİLDİRİRLER.

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Şükrü AYYILDIZ, Ekmek üretimi yapan fırıncı esnafımızın artan maliyetler nedeniyle fiyat artış talebinde bulunmaları sonucunda, Muğla İl Ticaret Müdürümüz Sayın Mehmet DEMİRTAŞ’tan komisyon oluşturulması talebinde bulundu.

MUĞLA ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANLIĞIMIZIN SEKRETERYASINDA OLUŞTURULAN KOMİSYON KARARINA İSTİNADEN, YETKİLİ FEDERASYONUN ONAYI ALINDIKTAN SONRA TİCARET BAKANLIĞININ DA ONAY VERMESI DURUMUNDA EKMEK FİYATINDA ARTIŞ YAPILABİLİNİR.

Muğla İl Ticaret Müdürümüz Sayın Mehmet DEMİRTAŞ başkanlığında, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığımızın sekreteryasını tuttuğu komisyon toplantısına, Muğla İl Tarım Müdürlüğünden Sayın Yıldırım YURDUSEV, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Mehmet ŞAHAN, Genel Sekreteri Sayın Mehmet ÇÜÇEN, Birliğimize bağlı 13 Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlarımız ile 13 Belediye Zabıta Müdürlerimiz katıldı ve görüşleri alındı.

Komisyonda alınan görüşler sonucunda, 250 gr ekmek fiyatı 1,50 TL olarak belirlendi ve tutanak altına alındı. Alınan bu karar Türkiye Fırıncılar Federasyonumuza sunulmak üzere gönderildi. Federasyonumuzdan olumlu bir yanıt gelmesi durumunda, Ticaret Bakanlığımızın onayına sunulacak. Ticaret Bakanlığımızda uygun görmesi halinde fiyat artışı yürürlüğe girecek.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Şükrü AYYILDIZ, alınan karar ile ilgili olarak, “Biz fırıncı esnafımızın ne kadar zor durumda olduğunu biliyoruz. Bunun için çok yoğun girişimlerde bulunduk. Taleplerimizi sürekli bildirdik ve sonunda komisyona bunu getirdik. Alınan bu ekmek fiyatındaki artış talebinin ilgili federasyon ve bakanlıklardan da onay verilmesini ümit ediyoruz. İnşallah bu ramazan ayında fırıncı esnafımızın sorunlarına bir nebze derman olmuş oluruz” dedi.