Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi ve Muğla İl Ticaret Müdürlüğü’nün işbirliğinde düzenlenen 7. Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde, ödül töreni, Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezinde Vali Yardımcıları Mevlüt KURBAN ve Sebahattin KAPUCU, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin GÜMÜŞ,

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Prof. Dr. Bayram AKÇA, İl Ticaret Müdürü Mehmet DEMİRTAŞ, Bilim , Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet BAYRAMER, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve halkın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Prof. Dr. Bayram AKÇA’nın ardından, Yılın ahi babası olarak  seçilen 39 yıldır Oto Tamirciliği yapan Mehmet BACAKOĞLU’na Muğla Vali Yardımcıları Mevlüt KURBAN ve Sebahattin KAPUCU plaket takdim edip, kaftan giydirdiler.  Protokol üyeleri ayrıca yılın en iyi esnafları seçilen Ayhan EKİZ (Ula), Celal KÖROĞLU (Kavaklıdere), Hüseyin KIRLI (Menteşe), Ercan TAŞKIRAN, Mestan KAYRAK, İbrahim Ethem YAĞCI, Arif ŞEKER, Ahmet GÖKPINAR, Erkan İLHAN ‘a plaketlerini  takdim ettiler. Törenin ardından geleneksel olarak  sunulan ahilik pilavı, ayran ve kavurma ikram edildi.