Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi ve İl Ticaret Müdürlüğünün işbirliğinde, bu yıl 7.si düzenlenen Ahilik Haftası Kutlama etkinlikleri başladı.

23-28 Eylül tarihleri arasında kutlanan, Ahilik Haftası Kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü AYYILDIZ, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent KARAKUŞ, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Azim ÇETİN ve İl Ticaret Müdürü Mehmet DEMİRTAŞ’tan oluşan komite,  Muğla Vali Yardımcısı Sayın Mevlüt KURBAN’a ziyaret edip, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Ahilik Kültürü hakkında kısa bilgi verilmek istenirse;

Temelleri 12. yüzyılda Kırşehir’de atılmış, Daha sonra tüm Anadolu’ya yayılmış, izleri bugüne kadar süre gelmiş kültürel, Sosyal ve ekonomik bir oluşumdur. Ahilik kurumu mistik bir yol, bir tarikat olmaktan ziyade sosyal ve ekonomik yönden işleyen ve siyasal, askeri ve kültürel yönleri de bulunan bir toplum düzenidir. Ahilik, aynı zamanda sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren ve günümüz koşullarında bile bir çok ülkede gerçekleştirilmemiş, adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür.

Ahiliğin Piri olan Ahi Evranın 13. yüzyılda Anadolu’ya gelişi ile, Anadolu’da yaşayan halkın sanat ve meslek alanında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden geliştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Ahilik, İyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği sosyo-ekonomik düzendir.