4.Ahilik Haftası Kültür Etkinliği kutlamaları 19-23 Eylül 2011 tarihleri arasında Muğla ilimizde de kutlandı.

Çok sayıda Esnaf ve Sanatkârların katıldığı törende Muğla ESOB Başkanı Şükrü AYYILDIZ, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Hilmi GİRESUN ve Sanayi Ticaret İl Müdürü Haydar ÖKTEN’den oluşan komitenin Şadırvan mevkiinden yürüyüşü ile başlayıp Muğla Valisi Sayın Fatih ŞAHİN’e ziyareti ile devam etti. Atatürk anıtı önünde yapılan çelenk törenine istinaden 1 dakikalık saygı duruşu bulunulup, akabinde İstiklal Marşı okundu.

Komitenin tören alanına yürüyüşü ile devam eden etkinlikte konuşan Muğla Valisi Sayın Fatih ŞAHİN Ahilik Kültürünü hakkında bilgi verdi.

Muğla ESOB Başkanı Sayın AYYILDIZ, “Bir zanaatkar, çıraklık ve kalfalıktan sonra usta olduğu zaman ustanın iznini alır ve mesleğine öyle başlardı. Ustanın izni olmadan işyeri açamazdı. Ustanın kuşak takmasının ardından mesleğine başlar ve onun öğütleriyle çalışırdı” dedi ve “Muğla İlinde kutlanmaya devam eden 4.Ahilik Haftası tüm esnafımıza, Muğla’mıza ve ülkemize kutlu olsun” dedi.

Sayın Valimizin törende yılın ahisi olan Fethiyeli Lokantacı Tahsin ÖZDEMİRE’e kaftan giydirilip ahilik beratı vermesinin ardından, Protokol tarafından uzun yıllar hizmet sağlamış örnek ve en iyi esnaf ve sanatkârlara plaket verilmesi ile devam etti. Ahilik Haftası töreni keşkek, pilavı ve ayran ikramı ile sona erdi