Muğla İnsan Hakları Parkında düzenlenen törene Muğla Valisi Sayın Amir ÇİÇEK, Vali Yardımcısı Sayın Halit DEVECİ, Menteşe Kaymakamı Sayın Zeki ARSLAN, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Cumhur ÇOBAN, Menteşe Belediye Başkanı Sayın Bahattin GÜMÜŞ, Muğla İl Ticaret Müdürü Mehmet DEMİRTAŞ, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperaitif Başkanı Sayın Azim ÇELİK, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sasyın Mustafa

ERCAN, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Şükrü AYYILDIZ, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerimiz, Oda Başkanlarımız, Çeşitli Daire Başkanları ve çok sayıda Esnaf ve Sanatkarlarımız katıldı.

Ahilik Kültürü hakkında bilgi veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram AKÇA’nın ardından Muğla Valisi Sayın AMİR ÇİÇEK günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, 1982 yılından bu yana Ortaca ilçesinde traktör tamircisi olarak esnaflığını sürdüren Sayın Hasbi YABAR’a Yılın Ahisi ödülü takdim edilip Kaftan giydirildi.

Ardından Üstün hizmette bulunan Esnaf ve Sanatkarlarımıza Protokol tarafından plaketler takdim edildi. Günün anlam ve önemine ilişkin berberlik ve kuaförlük mesleklerinde yapılan gösterinin ardından Ahilik Pilavı, Keşkek ve Ayran ikram edildi.